Prečo je dôležité užívať proteín?

Prečo je dôlezité užívať proteín3

Proteín je strašiakom a zároveň jednou veľkou neznámou dnešnej doby. Niektorí ho odmietajú užívať už len z princípu, druhí si ním nahrádzajú podstatnú časť jedálnička. Kde je však ten správny stred? Ako nájsť balans a vyznať sa v ohromnej ponuke proteínov? Viete vlastne čo to proteín je, ako a kedy sa užíva?

Dnes už takmer každý, kto príde do fitka, si so sebou nesie okrem uteráku aj šejker s parádnym proteínovým nápojom. Často mnohí ani nevedia, čo za prášok si to vlastne rozhrkali, napriek tomu ho do seba nalejú s pocitom, že urobili pre seba a svoje telo maximum.

Len aby bolo jasné, proteín a bielkovina je názov pre tú istú základnú makroživinu, ktorá nášmu telu slúži ako stavebná jednotka. Vo svete fitnessu sa však pojem proteín uchytil aj ako pomenovanie výživového doplnku, ktorý je bohatý na bielkoviny, pričom obsahuje nízke percento tukov a cukrov. Je to skvelý pomocník v doplnení bielkovín, ale majte na pamäti, že bez cvičenia a zdravej stravy to dieru do sveta za vás neurobí. Neexistuje totižto žiadny zázračný nápoj, ktorý by za vás naberal svaly či spaľoval vaše tuky. Určite nie sám od seba.

Ako už určite viete, zmena postavy je proces závislý od toho, čo všetko okrem proteínu za deň do seba dostanete. Samozrejme, proteínový nápoj je fajn, je však potrebné uvedomiť si, aké množstvo je pre vás to pravé. Rozdiel je aj v tom, či ste muž alebo žena, ako tvrdo trénujete či aká namáhavá je vaša celodenná práca.

Dôležité je aj to, čo jete. Ak si dávate kvantá suchárov, ryžových chlebíkov, ovsených kaší či rôznych sladkých tyčiniek a zalejete to proteínovým nápojom v domnienke, že vaše kilá pôjdu dolu a vy budete vyzerať fit, musíme vás sklamať.

Je to jeden veľký omyl!

Týmto štýlom stratíte akurát tak svaly, nie tuk, a v konečnom dôsledku budete vyzerať ako kúsok želé. Uvedomte si, že pri nekvalitnej strave, nedostatočnom príjme bielkovín a malom pohybe vaše telo nedokáže spaľovať tuky a miesto toho použije bielkoviny zo svalov. To vedie k tomu, že jednoducho povedané – vyfučíte.

Užívať pri cvičení ako doplnok výživy proteín je preto viac než vhodné. Najskôr sa však poraďte so skúseným trénerom, ktorý vezme do úvahy všetky aspekty a adekvátne vám poradí. Aj tu totiž platí – nie je proteín ako proteín.

Ak ste 60 kilová žena, určite si nemiešajte rovnakú dávku proteínu zo sáčku svojho frajera, aj keď ste si práve dopriali spoločný tréning. Nie je to vždy tá správna cesta, pretože ženy potrebujú iné množstvo a iné látky, než 90 kilová hora svalov.

V našej ponuke máme pre vás skvelý balíček, ktorý je vyskladaný presne pre vaše ženské potreby tak, aby vášmu novému krajšiemu telu nič nechýbalo, presvedčte sa TU. Okrem kolagénu či L-karnitínu v balíku nájdete aj BLADE PROTEIN CONCENTRATE – náš vysoko kvalitný proteínový doplnok, vhodný pre začiatočníčky, ale aj pokročilé makačky.

Obsahuje 87% bielkovín vysokej kvality, pripravený je z ultrafiltrovaných srvátkových bielkovín a jedna dávka poskytne vášmu telu až 21g bielkovín. To sa rovná zhruba 100 gramom kuracieho mäsa, ktoré je však na prípravu o čosi náročnejšie, ako nechať rozpustiť vo vode odmerku proteínového prášku.

A keďže vieme, ako radi maškrtíte, pripravili sme pre vás aj skvelé BLADE PROTEIN BALLS, chutné proteínové guľôčky bez pridaného cukru. V ich vnútri sa ukrýva lahodný lieskový oriešok, ktorý je vynikajúcim zdrojom vitamínu E a má antioxidačné vlastnosti. Oriešok je obalený v kokosovom dražé a poliaty kvalitnou mliečnou čokoládou. Ak sa vám už zbiehajú slinky, jeden z našich najpredávanejších produktov objavíte TU.

U nás si však prídu na svoje aj páni.

Každý z nás chce predsa mať pevné a zdravé telo, svaly a výdrž. Naša ponuka proteínov je široká, treba si vybrať individuálne. Sme pripravení vám pomôcť so správnym výberom a poradiť s užívaním. Okrem poradenstva máme pre vás pripravené aj skvelé akciové ceny všetkých našich produktov.

Okrem tradičných a najviac obľúbených srvátkových proteínov si môžete vybrať aj z iných, napríklad vegánsky proteín BLADE ISO RICE s príchuťou čokoláda, ku ktorému vám tiež pribalíme malý darček.

Je tiež vhodné vybrať si podľa toho, kedy ho chcete dávať, či ihneď po tréningu, prípadne ako náhradu jedla. V tomto prípade rozdeľujeme proteíny na koncentráty, ktoré sú vhodné na doplnenie bielkovín kedykoľvek počas dňa. Ďalej izoláty, tie sú najvhodnejšie po tréningu, prípadne ak potrebujete prijať rýchle a ľahko vstrebateľné bielkoviny. Proteíny viaczložkové sú zas ideálnou voľbou ako náhrada jedného jedla. No a pomalé proteíny, tie kazeinové, sú odporúčané najmä na noc.

Tak čo, vybrali ste si? Oslovila vás naša ponuka a chcete vedieť viac? Sme tu pre vás, už predsa viete, kde nás nájdete.